Omroep Brabant: Laatste nieuws

Alle nieuwsberichten van Omroep Brabant

Drie gewapende overvallen in Roosendaal: man (18) opgepakt

2022-12-0107:27

Een arrestatieteam heeft woensdagavond een 18-jarige man opgepakt die Roosendaal teisterde met gewapende overvallen. De politie kwam de man op het spoor door tips die binnenkwamen na de uitzendingen van Bureau Brabant en Opsporing Verzocht.

De man woont in Roosendaal, maar een arrestatieteam pakte hem 's avonds op in een huis waarin hij niet zelf woonde.

Schieten
De man sloeg zeker drie keer toe in de stad. Dat deed hij steeds aan het begin van de avond, tussen zes en acht uur.

  • Op woensdag 16 november begon de reeks op een tabakswinkel aan de Kroevenlaan.
  • Maandag 21 november was een tankstation aan de Vijfhuizenberg doelwit.
  • De laatste in de reeks was een tankstation aan de Antwerpseweg op zaterdag 26 november.

Bij alle drie de overvallen schoot hij. Steeds vond de politie resten van kogels. Of de man steeds met opzet heeft geschoten is de vraag. Bij zeker een van die momenten lijkt het pistool per ongeluk af te gaan. Zijn buit bestond uit wat geld en sigaretten.

In Bureau Brabant werden beelden van de schietende overvaller getoond.

LEES OOK:

Schietende overvaller nog gezocht, politie houdt kogelwerende vesten paraat

Overvaller blijft toeslaan in Roosendaal, op drie plekken schoten gelost

112-nieuws: 150 cobra's in garage • man rijdt al append file voorbij

2022-12-0105:06

In dit liveblog houden we je deze donderdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in de provincie.

Astrid vindt handgranaat in paardenwei: ‘Met knikkende knieën verplaatst'

2022-11-3020:24

Ze is inmiddels van de schrik bekomen, maar Astrid Klomp (53) uit Wintelre stond wel even op scherp toen ze zaterdag een handgranaat in de wei bij haar pony’s vond. Waar haar man haar in eerste instantie uitlachte, bleek het later om een Engels explosief uit de Tweede Wereldoorlog te gaan. “De pin en de deksel ontbraken, dus hij kon nog ontploffen”, vertelt Astrid.

Ze maakte zaterdag een rondje langs haar paarden, toen ze een stukje ijzer uit de grond zag steken. “Ik pakte het op en zag meteen dat het een handgranaat was. Het was zwaar, ovaal en met bobbeltjes erop.”

De wei ligt in de buurt van Eindhoven Airport, dat tijdens de oorlog werd gebruikt als militaire basis. Toch kwam Astrid in de veertien jaar dat ze er woont nooit eerder een bom tegen. Ze schrok, maar het projectiel terugleggen tussen de paarden durfde ze ook niet. “Toen ben ik met knikkende knieën naar de mesthoop gelopen, waar ik hem veilig neer kon leggen.”

Daarna belde ze de politie en kwam een explosievenexpert langs. “Ook die zag gelijk dat het om een handgranaat ging, die nooit is afgegaan. De pin en de deksel ontbraken, dus hij kon nog wel ontploffen”, legt Astrid uit. Er werd een emmer over de granaat gelegd in afwachting van de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD).

Medewerkers van deze dienst kwamen maandag de handgranaat te bekijken en ze vertelden dat het om een Engelse scherfgranaat ging uit de Tweede Wereldoorlog. “We hebben het hele weekend in spanning gezeten, want er was een kans dat hij hier tot ontploffing moest worden gebracht. Dat zag ik niet zo zitten”, zegt Astrid. Gelukkig voor haar en de paarden liep het met een sisser af. Het projectiel kon worden vervoerd en is op de Oirschotse Heide tot ontploffing gebracht.

<
1